The Mission

BEAT Plastic Waste is de naam van de missie van musicus/maker Rogier De Nijs. Het is zijn boodschap, oproep, zijn statement. Het is ook de naam waaronder De Nijs zijn muziekproducties met het thema plastic vervuiling samenbrengt.
BEAT Plastic Waste klinkt als het geluid van deze tijd. Een tijd waarin plastic vervuiling een grote bedreiging vormt voor mens en natuur. Musicus/maker Rogier De Nijs laat zich meenemen door deze tijdsgeest en maakt van de nood een deugd. Van plastic afval maakt hij muziekinstrumenten, componeert en speelt hij eigentijdse muziek en produceert hij complete voorstellingen.

Water Creatures

Muziekvoorstellingen over de plastic vervuiling in onze wateren.

De locatie vormt het decor van de voorstelling en wordt door de groep onderhanden genomen. Zo ontstaat er een mooi spanningsveld tussen beeld, omgeving en muziek. Buiten of binnen, Water Creatures toveren hun speelplek om tot een kunstwerk. De voorstelling is een dynamisch spektakelstuk en vormt een lust voor het oog èn het oor. Water Creatures inspireert het publiek niet alleen artistiek maar ook maatschappelijk.

Musique Plastique

Muziekvoorstelling over het thema plastic vervuiling.

Onder de noemer Musique Plastique worden verschillende programma-onderdelen aangeboden: Een live performance, filmvertoning, presentatie en dialoog. Musique Plastique nodigt uit om met een frisse blik het thema plastic vervuiling te benaderen door te kijken, luisteren, bespreken en beleven. Het programma wordt op maat samengesteld in samenspraak met de opdrachtgever. Voor een optimale ervaring is een geschikte locatie van belang.