Rogier De Nijs


Rogier De Nijs (Helvoirt, 1979)

Met zijn muziek wil hij mensen inspireren en in beweging brengen voor actuele sociale maatschappelijke thema’s. Kenmerkend voor zijn spel is de open dynamische sound, organische groove en veelzijdigheid. Hij wil zich vrij door alle muziekstijlen kunnen bewegen en werken met een open visie.

Rogier De Nijs studeerde in 2006 af aan het conservatorium in Tilburg op slagwerk, percussie & mallets – geïmproviseerde muziek bij hoofddocent was Frans van Grinsven. Andere bepalende docenten waren Willen Kühne, Niko Langenhuijsen en Paul Spoelstra. Ook heeft hij masterclasses gevolgd in Frankrijk bij de Afrikaanse meesterdrummer Christian Bourdon.

In het voorjaar van 2010 vertrok Rogier De Nijs naar Berlijn om zich te laten inspireren door deze stad met zijn vrijheid en ruimte. Hij creëerde zijn eigen werkplek in het historische gebouw van de voormalige DDR-radio; Funkhaus Berlin. In Berlijn maakte hij geleidelijk de transitie van avontuurlijke freelance drummer naar onafhankelijk opererende musicus.

In zijn carrière heeft Rogier De Nijs samengewerkt met uiteenlopende musici, van jazzmuzikanten tot rappers en van kunstenaars tot rockers. Zo stond hij in 2018 als drummer bij Martin Herzberg in de Berliner Philharmonie en produceerde voor en speelde hij in de spektakelshow Globe o.a. in Bogota. Zijn avontuurlijke kijk op muziek bracht hem naar tal van podia van Zuid-Amerika tot het noordelijkste puntje van Europa.

www.rogierdenijs.com